Viisi päivää takana Porto-elämää ja alkaahan tämä toki jo sujua. Arkiaskareet alkaa helpottumaan ja lähikadut alkavat olemaan tuttuja. Paljon on tullut pyörittyä tässä lähiseuduilla, ehkä tuo sateinen sää ja flunssa ovat hieman rajoittaneet omaa aktiivisuutta.

Eilen vietimme kämppiksen Arjanin synttäreitä ja muut lähtivät ulos joihinkin vaihtarikarkeloihin, itse päätin kuitenkin jäädä kotiin koska alkoi todella tuntumaan siltä, että tulen kipeäksi. Yöllä sitten iskikin kuume ja tärisin puoliyötä kuumehorkassa, onneksi päivällä hain apteekista parasetamoolia ja toinen kämppikseni Alicia antoi vielä kodeiinitabletteja kaikkein pahimpiin tilanteisiin. Tänään olenkin lähinnä nukkunut ja koittanut parannella, tällä hetkellä olo on ihan kohtuullinen, hieman hikoiluttaa, eli kuumetta taitaa vielä olla. 

Kävin eilen ESN toimistossa varaamassani tapaamisessa, joka sitten kestikin melkein kolme tuntia. Paikalla oli muitakin vaihtareita ja saimme pikaisen esittely yliopistosta ja kaupungista sekä ESN-networkista. Minulle uusi tieto oli, että täällä tosiaan käy vuosittain lähes 3000 vaihtaria pelkästään Porton yliopistossa. Tähän kun lasketaan muutama muu koulu päälle, niin vaihtareita on ilmeisesti lähemmäs 4000 vuosittain. Melko kansainvälistä siis. Tosiaan, Portossa on ilmeisesti muitakin yliopistokouluja kuin Uni Porto, esimerkiksi Aalto-yliopistolla on vaihto-ohjelmia joidenkin muidenkin koulujen kanssa tässä Porton alueella ainakin arkkitehtiopiskelijoille. 

ESN tapaaminen meni ihan mukavasti, saimme paikalliset puhelinliittymät, jotka sinäänsä on melko turhat sillä niillä voi soittaa ja viestitellä vain muihin samoihin liittymiin, ihan käteväähän tämä on kun kaikilla vaihtareilla on kyseiset liittymät ja puhelut sekä viestit näiden välillä on ilmaisia. Ihmetyttää kuitenkin, etten voi tällä soittaa muihin liittymiin tai esimerkiksi Suomeen, toisaalta jos hinta on 7,5€ kuukaudessa niin ei kai voi liikoja odottaakaan, isäni sanoin "Mersua ei saa Ladan hinnalla".

Tänään havahduin myös siihen, ettei minulla ole hajuakaan kurssien alkamisista, tiloista missä ne on, tai siitä miten tiedon saa. Yliopiston sivut ovat melko toivottomat, osa sivuista toimii vain portugaliksi ja silloinkin vain puoliksi, eli mitään päivämääriä ei oikein löydy. Lähetin kuitenkin yhden sähköpostin kv koordinaattorille meidän tiedekuntaan eli FLUPiin (Faculdade de letras da universidade do Porto). Kämppikseni Grigor, joka on samassa tiedekunnassa kanssani oli melko varma, että kurssini alkaisivat vasta parin viikon päästä kuten myös hänellä. Aiemmin hän sanoikin, että on ollut täällä noin 5kuukautta ja tästä ajasta yli puolet lomalla. Opetus on oikeastaan kokonaan portugaliksi, joten tuskin siitä kauheasti saan irti. Intensiiviportugalin kurssini alkaa vasta kuun lopussa ja kestää kuukauden verran, joten katsotaan mitä tulevan pitää. Kyseistä kurssia hieman odottelenkin, sillä se todennäköisesti tulee olemaan niitä harvoja kursseja joita suoritan ja siitä varmasti on apua täällä olemiseen ja elämiseen. 

Huomisen suunnitelmissa on flunssan parantaminen, olo alkaa tällä hetkellä olemaan jo parempi kuin aiemmin, saattaa tosin johtua tuosta kodeiinistakin. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa taas lutviudu. Säätkin näyttäisivät Accuweatherin mukaan menevän parempaan suuntaan, joten loppuviikosta voisikin jo päästä ostamaan skeitin ja vähän rullaamaan, pakko myöntää, että sitä odotan. Ehkä ensi viikolla sitten voisi käydä katsastamassa Matosinhosin rannat ja surffispotteja. Nyt avaan Netflixin ja katselen jotain aivotonta, sekä koitan nukkua, eli seuraavaan kertaan! 

​Tschau!